Kartoffelmos

Portioner: 8-10

Tid: 30 min.

Ingredienser:
  • 2 store kartofler, skrællet og skåret i grove tern
  • Vand
  • 1 tsk. fedtstof

OBS:
Når man laver kartoffelmos til prinsen eller prinsessen, anbefales det at man ikke blender de kogte kartofler, da mosen bliver noget lignende tapetklister og ikke særlig appetitligt!

Kom kartoffelternene i en stor gryde med vand så det dækker. Kog kartoflerne møre, ca. 10-15 min. alt efter hvor grove ternene er. Tag en lille kop af kartoffelvandet fra, i tilfælde af at mosen mangler lidt væske. Tag håndmixeren eller en gaffel og pisk de møre kartofler sammen til en mos. Tilsæt evt. lidt af kogevandet for den rette konsistens, samt fedtstof.

 

 

5 kommentarer
  • […] gulerod og æble sammen med olie og server sammen med f.eks. kartoffelmos og dampet fisk. Hvis man vil give salaten et lille pift kan man finriste lidt sesamfrø og drysse […]

  • […] lille gryde sammen med hvidløg og basilikum og kog det op under omrøring. Hvis ikke du har lavet kartoffelmosen på forhånd, så koges en kartoffel mør i en gryde og derefter moses med en gaffel. Tilsæt evt. […]

  • Sarah siger:

    Synes desværre ikke konsistensen blir så god selvom man fryser det ren ned

  • Christina siger:

    Herhjemme bruger vi næsten kun bagekartofler til kartoffelmos, det bliver nemlig aldrig klistret og træls.
    Hvis ikke det er bage kartofler sørger jeg for at købe kartofler til mos og så bliver de knust med håndmikseren 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *