Sveskemos

Sveskerne skæres groft og tjekkes for evt. sten. Svesker og vand koges op og simrer under låg i 15 min. Tilføj evt. mere vand hvis nødvendigt. Mosen blendes og serveres kold.

IMG_0551

Fryseegnet: Ja

43 kommentarer
  • Nicholas siger:

    Super god mos. Jeg har lavet små vacuumposer med mosen og frosset det. virkelig smart , når knægten er lidt sulten på farten 😉 vildt god opskrift

  • Aba siger:

    Hej – skal man hælde vandet fra inden mosen blendes? For der er en del vand tilbage i den portion jeg har lavet :-/

    • Hej Aba.

      Jeg vil anbefale at du tager ca. en kop af væsken fra. Når du så blender, kan du tilføje lidt af væsken efter hvor tynd du vil have den. Men der skal være væske i, da mosen ellers bliver meget tyk hvis kun sveskerne blendes 😉

      Mvh. Trine

  • Line siger:

    Super gode opskrifter, men kan man godt opbevare frugtmos på glas? Skal de skylles i atamon ligesom hvis man laver marmelade?

    • Hej Line.

      Dejligt du kan bruge opskriften.

      Først skolder du glassene inden brug og skyller dem i Atamon. Fyld derefter mos i, dog ikke helt op, da det udvider sig når det fryses, og så i fryseren. Et glas kan holde ca. 3-4 dage når det er taget op og er åbnet. Men husk at når du tager fra glasset skal det altid være med en ren ske og tag aldrig et glas fra fryseren og direkte i microovnen.

      Mvh. Trine

  • Signe siger:

    Kan man ikke bruge de der plastik opbevaring fra avent? Hvor lang tid kan det holde i fryseren?

  • Linda Friis siger:

    Jeg putter bare hele svesker i en gryde med vand der lige dækker… Lader det koge ved svag varme indtil vandet er væk, og moser sveskerne med en gaffel 🙂

  • rikke hansen siger:

    Nogen der ved om sveskemos er godt ved hård mave og hvor meget en lille på 4,5 mdr max må få?

    • Kathrine siger:

      Sveskens er super til hård mave, sundhedsplejens anbefaler det meget – også som forebyggelse.
      Jeg ved ikke hvor meget de må få, jeg plejer at blande lidt i fx horserøds til et måltid.

  • Trine siger:

    Hvor længe kan det holde sig i køleskabet?

  • Vivian siger:

    Skal de koges med eller uden låg?

  • Kristina siger:

    Hvis man kommer det i køleskabet i en avent plast beholder, så skyller man vel ikke i atamon for at det holder de 3-4 dage eller?

    • Hej Kristina.

      Nej det behøves du ikke, det er kun hvis du skal fryse det ned i glas, så man er sikker på glasset er helt rent. Du skal bare sørge for at du tager fra bøtten med en ren ske hver gang 🙂

      Mvh. Trine

  • Tonie siger:

    Kan man bruge sveskemosen som et måltid og evt fortynde det ved servering med lun modermælkserstatning ?

    • Hej Tonie.

      Der vil ikke ske noget ved det, men jeg vil ikke mene at der er nok fylde i til at baby bliver mæt. Jeg har altid brugt det som topping eller hvis der har været lidt hård mave.

      Mvh. Trine

  • Karina Stjernholm siger:

    Det er også nemt at fryse det ned i en isterningebakke, og så lige tage en terning op til en portion grød.

    Det er også godt at lave abrikosmos på samme måde – med økologiske abrikoser. Også godt for hård mave

  • Maria J. siger:

    Hvis man bruger det som topping skal det så varmes op så det er lunt som den grød det ligger på eller skal/kan det være koldt/stuetemp ?

  • Katrine siger:

    Kan man fryse det ned i poser?

  • Mona siger:

    Hej
    Hvis man fryser det i en isterningbakke (lavet til mad), kan man så optø en terning direkte i mikroen sammen med evt. grød/mos?
    Mvh. Mona

  • Lika siger:

    Mona ^Det kan du godt. Fra fryseren skal de dog kun have 30-40 sekunder i mikrobølgeovnen.
    Min søvn får 2 terninger hver dag til hans grød og hans mave fungerer fint netop pga det.

  • Lise siger:

    Skal det blandes op med andet grød? Eller må baby god spise det som det er til fx frokost?

  • Signe siger:

    Når jeg fryser det ned lige efter jeg har kogt det (jeg har blandet lidt kogt pære i) når jeg så tager det op i små portioner – hvor længe kan det så holde sig i køleskab? Tak for en super side 🙂

  • Christina siger:

    Nogle steder skriver du at det kan holde sig 3-4 dage køleskabet, andre steder er det kun et par dage..
    Hvad er forskellen?

  • Henriette Nørmark siger:

    Nogle af jer skriver i små terninger. Men hvad fryser i dem så ned i?

  • Tanya siger:

    Kan anbefale at lave sveske/æblemos, min søn elsker det (bruger det som topping på bl.a. hirsegrød)
    Her fryser jeg det i systema beholdere (isterningebakker) og slår dem efterfølgende ud i frysepose med genluk. Nemt lige til en enkelt portion og gør det nemmere at variere fra dag til dag. ☺

  • Linda siger:

    Skal der ikke fedtstof i?

  • Belinda siger:

    Skal det blendes eller kan det blive most med en gaffel?

  • Belinda siger:

    Og når det serveres, skal det så være koldt eller varmes kort i mikroovnen , så det er lunt ?

  • Maria siger:

    Jeg blender sveskerne når de er færsigkogt og det er de ca efter 15 min eller når du kan mase dem med en gaffel og så hælder jeg det over i isterningbakken det er så dejlig nemt ?

  • Far siger:

    Det ville være en perfekt opskrift hvis du lige gad lave den færdig, hvor du oplyser at man skal fjerne kogevandet og kun gemme en smule til at tynde mosen. Istedet for at nogen (læs: mig) fik en noget tynd mos og kunne efterfølgende læse hvorfor. 🙂

  • Anneli siger:

    Jeg lavede sveskemps til min egen datter, og nu skal jeg i gang til et barnebarn med hård mave.
    Jeg bruger engangs-snapseglas at fryse ned i. Så er der lige til en portion hver dag.

  • Lene siger:

    Jeg har en silikonemuffinform som jeg fryser mos ned i. Når mosen er frossen trykker jeg det ud og putter dem i en pose. Så har man altid en passende portion til at supplere havregrøden med.

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.