• 200 g. hvedemel
  • 3 store spsk. finvalset havregryn
  • 150 g. hvedekim
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. kanel
  • 2 store pisket æg
  • 4 dl. mælk - brug evt. sødmælk
  • 1 lille kogt sød kartoffel, most
  • 1 æble, uden kernehus og skåret i tern. Brug gerne et sødt æble, f.eks. golden delicious
  • lidt magarine/smør

Let damp det hakkede æble eller simre det i meget lidt vand indtil de er møre, blend herefter æblet. Bland mel, havre, hvedekim, bagepulver og krydderier sammen i en skål.

Placer den søde kartoffel i en separat skål og rør langsomt i mælken. Tilsæt æg og bland godt. Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør, indtil alt er godt blandet, rør derefter æblemosen. Hvis du syntes blandingen er for tyk, så fortynd med mælk.

Varm lidt smør eller magarine på en stegepande og lav en valgfri størrelse pandekager. Det anbefales at lave små, da det er nemmere for barnet at håndtere. Pandekagerne er færdige når de har en fin gylden farve på begge sider. De må IKKE blive branket, det kan de små mavser ikke tåle.

Fryseegnet: Ja, men ikke mere end 2 mdr., så bliver de kedelige.