• 40 g. hakket løg
  • 100 g basmatiris
  • 4,5 dl kogende vand
  • 140 g. persillerod i små tern
  • 50 g hård ost som f.eks. cheddar
  • 2-3 hakkede solmodne tomater uden skin (blancher tomaterne ca. 10 sek. i kogende vand, så kan skindet skrabes af)
  • 1 tsk. vegetabilsk olie til stegning

Sæt vandet over i en kogekedel eller gryde. Svits løgene i lidt olie, til de er bløde. Rør basmatirisene i , og hæld det kogende vand over. Læg låg på, og lad det simre i 8 min. Bland persillerod i, læg låg på, og lad det koge i ca. 12 min. mere ved lav varme, rør rundt, til vandet er kogt væk. Mens dette koger, steges de hakkede tomater i 2 min. Rør osten i, og bland de to ting groft sammen med en gaffel inden servering. Hvis blandingen er for grov, blend da med stavblender så det får den rette konsistens.