Optøning:
Tag det antal frosne mosterninger op af posen du skal bruge, og optø mosen i mikrobølgeovnen eller opvarm forsigtigt i en kasserolle. Du kan også tage mosterningerne ud god tid i forvejen og lade dem tø op ved stuetemperatur i 2-3 timer eller lad dem tø op i køleskabet natten over. Optøet babymad kan opbevares i køleskabet, men skal spises inden for 24 timer.
Opvarmning:
Tag den mængde mad op af fryseren, du mener dit barn kan spise, og opvarm. Man skal aldrig genopvarme tidligere opvarmet mad. Nedfryse aldrig mad, som har været nedfrosset tidligere. Sørg for at opvarme maden, til den er rygende varm. Rør godt rundt i den (især hvis du bruger en mikrobølgeovn, da denne form for opvarmning kan medføre skoldhede områder i maden). Sørg altid for at maden er den rette temperatur før du giver den til dit barn. Et spædbarns mund er meget følsom, så hvis maden er for varm, kan den føles brændende, og gøre, at barnet bliver bange for at spise.