• 30 g. gær
  • 7 dl. vand
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. hvidt sukker
  • 2 tsk. havsalt
  • 750 g. hvedemel
  • 200 g. havregryn

Supernemme og lækre boller. Lav dejen om aftenen og bag næste morgen.

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt rapsolie, sukker, salt, hvedemel og havregryn. Rør dejen ud med en røreske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Det skal minde om en meget tyk havregrød. Dejen skal ikke æltes med hænderne. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag.

Dagen efter:

Sæt ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn

Læg bagepapir på to bageplader. Form 20 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter. Pensel bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 min. til de er gyldne. Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist.

Tip:

Bollerne er meget velegnede til frysning. Havregryn kan erstattes af grahamsmel.

Kilde: billede lånt af madopskrifter.nu