Nem hirsegrød

Portioner: 1

Tid: 5

Ingredienser:
  • 1/2 dl. hirseflager
  • 1 1/2 dl. vand
  • 1 tsk. fedtstof (Smør eller olie)
  • 1/2 dl. modermælk, eller drikkeklar modermælkserstatning

Hirseflagerne blendes med en stavblender. Vand og hirseflager bringes i kog i en gryde. Koges yderligere 2 min. under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt fedtstof samt mælk indtil konsistensen er som ønsket.

Tip: Hvis grøden ønskes grovere, undlad da at blende hirseflagerne.

19 kommentarer
  • […] en stavblender, til det bliver en fin mos. Super lækkert som topping på f.eks. risgrød eller hirsgrød, eller som en lille dessert. […]

  • Signa siger:

    Hvor mange gram er en portion ca?

  • Rikke siger:

    Kan den fryses?

  • Kamilla siger:

    Jeg vil også gerne vide om det kan fryses…?

    • Hej Kamilla.

      Den er ikke fryseegnet – lav den hellere fra bunden hver gang. Du kan sagtens lave en dobbelt portion og stille det i køleskabet i op til 2 døgn i en tæt beholder.

      Mvh. Trine

  • Signe siger:

    Hvorfor skal hirseflagerne blendes først? Er det nødvendigt? Mvh Signe

    • Hej Signe.

      Nej det er ikke nødvendigt, du skal dog være opmærksom på kogetiden, den skal være en smule længere. Du kan blende flagerne alt efter hvor grov du vil have grøden 🙂

      Mvh. Trine

  • Stine siger:

    Hejsa 🙂
    Kan man bruge hirsemel eller skal det være hirseflager?

  • Vivian siger:

    Hvorfor kan det ikke fryses? Hvad sker der ved det?

  • Therese siger:

    ModermælkserstTningen er det bare pulver der tilsættes eller blandes det med vand inden?
    Synes bare det bliver virkelig tyndt når MME først blandes i til sidst og det er blandet med vand

  • Pia siger:

    Kan det også gemmes hvis man har puttet fedtstof og mælk i?

  • Jane siger:

    Hej,
    Jeg vil gerne høre om man kan komme mod ovenpå hirsegrødem ?
    Mvh Jane

  • Jeanni siger:

    Hvis jeg gerne vil lave til to dage, skal jeg så ikke vente med at blande MME og fedtstof i?

    Kh Jeanni

  • Kasper Andersen siger:

    Er mælk nødvendigt?

  • Skriv et svar til Pia Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *