• 25 g. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 25 g. smeltet smør
  • 1 dl. cultura (eller andet surmælksprodukt)
  • 90 g. fuldkornshvedemel
  • 1 dl. kokosmel (kan erstattes af 1/2 dl. havregryn)
  • 1 moden moset banan
  • 1 tsk. salt
  • 550 g. hvedemel
  • Evt 1 æg til pensling, vand og mælk kan også bruges

Tænd ovnen på 200 grader. Rør gæret ud i vandet. Smelt smørret, og hæld det sammen med culturaen når det er afkølet en smule. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt igennem til den er blank og smidig. Lad dejen hæve lunt i 1 time. Del herefter dejen i 12 stykker og form dem til boller – når det er til mindre børn kan dejen deles i 20 stk. så bollerne ikke bliver så store. Lad dem efterhæve et lunt sted i 15 min. Bollerne pensles med æg, mælk eller vand og bages midt i ovnen i ca 20 min.

Det kan også anbefales at putte dejen i muffinforme og bage dem deri 😉

Fryseegnet: Ja