• 1 lille løg
  • Knivspids stødt koriander
  • Knivspids stødt spidskommen (kan unlades)
  • Knivspids gurkemeje eller karry, for farven (kan unlades)
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 2 spsk olivenolie
  • ca. 200 g. kartoffel skrællet og i tern
  • 2 modne tomater i kvarte eller 5 cherrytomater uden skind - kan gøres ved at blancherer dem i kogende vand i ca.10 sek.
  • ½ dl. spinatblade, hakket
  • ½ dl. vand
Svits løg i olien indtil de er møre, røres derefter de krydderier i som ønskes. Svits forsigtigt i 1-2 minutter under omrøring. Rør kartoffel terninger, tomater og vand i. Bring det i kog, skru derefter ned for varmen og lad det simre, indtil kartoflen er møre og tomaterne er meget “grødet” (ca. 15 min). Rør hakket spinat i, fjerne fra varmen og lad det stå i 5 minutter, så spinaten “visner”. Afkøl og server med ris og evt. en slags kød, f.eks. dampet fisk
NB! Vær opmærksom på at baby ikke må få for meget spinat, selleri og rødbede pga. et højt indhold af nitrat. Læs mere om det her