- 50 g. friske jordbær, frosne kan også sagtens bruges
- Lidt sukker, kan undlades hvis jordbærrene i sig selv er søde.
- 2 spsk. vand
Jordbær koges sammen med sukker og vand ved svag varme til det er mørt, ca. 10 min. og rør jævnligt. Hæld jordbærrene i et blenderglas eller en dyp skål og blend med en stavblender, til det bliver en fin mos. Super lækkert som topping på f.eks. risgrød eller hirsgrød, eller som en lille dessert.
Fryseegnet: Ja
Skal jodrbærerne blendes eller er det nok bare at mose dem med en gaffel? Har hørt man skal si mosen når den er kogt, men er det nødvendigt ?
Hej Britta.
Jeg har aldrig siet jordbærerne, men jeg plejer lige at give dem en tur med stavblenderen – afhængig af hvor grov du vil have mosen 🙂
Mvh. Trine
Man kan med fordel søde den med moden pære, hvis man som jeg gerne vil undgå sukkeret til de små
Hej Jane.
Ja det kan du uden problemer, bare kog den med sammen med jordbærerne 😉
Mvh. Trine