Havre- og bananpandekager

Bland hvedemel med havregryn og bagepulver. Pisk æg og mælk sammen og pisk det i melet sammen med smeltet smør og bananmosen. Pisk til dejen er uden klumper.

Sæt 2-3 skefulde dej til hver pandekage, på en varm pande med smør – der kan ca. være 3-4 pandekager på panden ad gangen. Bag pandekagerne til de er gyldne på begge sider – MEN DE MÅ IKKE BLIVE BRANKET, så sørg for panden ikke er alt for varm!

 

Fryseegnet: Ja

77 kommentarer
  • Isabella siger:

    Nøj hvor smager de godt 🙂 mange tak!

  • Ivana siger:

    Rigtige gode pandekager – man kan vel også lave dem med blåbær? Må prøve næste gang 🙂

    • Hej Ivana.

      Ja det er nogle rigtig lækre pandekager, er glad for du kan bruge opskriften 🙂

      Du kan sagtens bruge blåbær, har dog ikke prøvet det, men er sikker på de smager lige så godt.

      Mvh. Trine

  • Sebrina Hansen siger:

    Hej kan pandekageren fryses ned?

  • Mette siger:

    Hej Hej
    Hvordan kan de opbevares og hvor længe?
    Tak for en super side. Der er så mange gode ideer,og har brugt den fra bette manden begyndte så små med fast føde, og nu er han 9 måneder og der er stadig nye ideer 🙂 tak
    Mvh Mette 🙂

    • Hej Mette.

      Jeg er meget glad for at hører at du kan bruge siden, og at den har givet dig ideer og inspiration – jeg håber du vil blive ved med at bruge den 🙂

      Du kan opbevare dem i et par dage, i en tætsluttende boks eller du kan lægge madpapir imellem pandekagerne og fryse dem ned. De kan dog kun “holde sig” i 2 mdr., derefter kan de godt blive lidt kedelige.

      Rigtig god weekend til dig, mvh. Trine

  • Tyng siger:

    Hej,

    Hvis mit barn har tendens til hård mave, vil jeg gerne undgå bananer. Har du et forslag til hvad jeg ellers kan putte i dejen således den får den søde smag?

    Hilsen Tyng

  • Simone siger:

    Hvad kan man erstatte mælken med hvis ens barn er mælkeallergiker?

    • Hej Simone.

      Jeg har desværre ikke erfaring med børn og mælkeallergi. Men der vil jo ikke ske noget ved at prøve og erstatte mælken med vand, jeg er ikke sikker på dejen bliver tyk nok, men tilsæt da en smule mere mel 😉

      God fornøjelse.

      Mvh. Trine

  • Susanne Egeskov siger:

    Jeg har bagt dem flere gange, med vand i stedet for mælk (på grund af mælkeallergi) og uden æg (på grund af mangel på æg i køleskabet). De bliver rigtig gode alligevel 🙂
    For at sikre at dejen bliver tilstrækkelig tyk uden æg, har jeg kogt gryn og vand til havregrød først.

  • Pernille Bundgaard siger:

    Hej
    hvad er årsagen til at disse står under 9-12 mdr.?
    når banan bollerne kan tilbydes fra 6 mdr.
    vil lige være sikker på der ikke er noget i pandekagerne min pige på næsten 7 mdr. ikke må få

    rigtig god hjemmeside, især som førstegangsmor:)

    vh.

    Pernille

    • Hej Pernille.

      Beklager mit sene svar.

      Du kan sagtens lave dem fra 6 mdr., du skal bare være forsigtig når du steger dem, at de ikke bliver branket.

      Du kan evt. fryse de resterende ned, de er lækre efter en tur i microovnen 😉

      Mvh. Trine

  • Noreen Malik siger:

    God side!!! Som jeg har brugt meget flittigt da jeg er 1 gang fødende og har været så bekymret for om vores tvillinger gik den rette mad. Jeg har lige et lift dumt spørgsmål men branket = Brandt ? Hvor stegt må det være ??

    • Hej Noreen.

      Stort tillykke med jeres to guldklumper, jeg er rigtig glad for at høre at vores hjemmeside har været en god hjælp 🙂

      Branket betyder nemlig brændt. Det tager lidt længere tid, men du skal stege dem ved middel varme, så de bliver fine gyldne.

      Mvh. Trine

  • Marie siger:

    Hvor mange bliver der ca?..

    • Hej Mia.

      Beklager mit meget sene svar, dit spørgsmål smuttede vist i systemet. Der bliver mellem 8 og 12 pandekager, det afhænger meget af størrelsen man laver 😉

      God weekend, mvh. Trine

  • Sarah siger:

    Hvis man erstatter bananmosen med æble/pæremos fx. kan man så bruge dem fra glas og hvilken mængde skal der til ca? 🙂

    Mvh. Sarah

  • Maria siger:

    hej.. Tak for en rigtig fin hjemme side..

    Hvorfor skal der bagepulver i? det skal der ikke i en normal pandekage opskrift.

    • Hej Maria.

      Mange tak, jeg er glad for at du kan bruge den.

      Det er kun for at de “puffer” lidt op, så de ikke bliver så flade/tynde 😉 Du kan sagtens undlade bagepulveret.

      Mvh. Trine

  • Christina siger:

    Dejen kan også kommes i vaffeljernet.

    Jeg kørte lige dejen igennem med en stavblender så den var helt fin. Nu er jeg et lækkert hold vafler klar til en del dage på en enkel potion.

    Min søn elsker dem

  • Mette siger:

    Kan man bage dem i ovnen? I givet fald ved hvilken temperatur og hvor længe?

  • Charlotte siger:

    Må man bruge skummetmælk hvis ikke man har andet hjemme? Han er 9 mdr..

  • Louise siger:

    Uhhmm.. Lækre

  • Maria paraskevas siger:

    Jeg laver dem med 1 æg, 1 dl havregryn og 1 banan, lidt kanel og evt lidt vanillie. Stavblend og hæld dem på panden i klatkage str. Bananen kan skiftes ud med et æble eller pærer, man kan sagtens undlade alt det andet. Evt tilsætte en smule olie eller mandelsmør, da de er ret fedtfattige.

  • julie siger:

    Det er den bedste børneopskrift ever – jeg laver stadig disse pandekager til min søn på to år og han er lige så vild med dem som altid. En rigtig god eftermiddagssnack uden sukker – love it

  • Stine Beck Jensen siger:

    Hej Hej

    Hvor mange pandekager kommer der ca ud af den portion?

    Vh
    Stine

  • Sarah siger:

    De ser gode ud! Men hvad er det ved dem der gør, at de ikke passer i 6-9 måneder kategorien. Min datter er 7 måneder, og jeg kunne godt tænke mig at lave dem til hende, og give hende dem i nogle små hapsere 🙂

  • Astrid siger:

    Rigtig dejlig opskrift! Har serveret pandekagerne for mand og barn på knap 8 mdr. i dag, og de spiste begge med stor fornøjelse. Mange tak for en god side…

  • Harpa siger:

    De vil ikke steges igennem, jeg ved ikke hvad jeg gør forkert.

    • Hej Harpa.

      Laver du dem måske for tykke? Når du ligger en klat på panden, er det en god ide at “glatte” den ud med bagsiden af en ske, så pandekagen ikke bliver for tyk 🙂

      Mvh. Trine

  • Trina siger:

    Hej, tak for lækker opskrift. Kan de mon bages i ovnen? Vvis j, hvor længe og på hvor mange grader? 🙂

  • Kristina siger:

    Kan de spises kolde eller bliver de kedelige??

  • Maria siger:

    Hej
    Jeh vil super gerne prøve at lave dem her til min datter på 6 1/2 måned, men hvis jeg ingen sødmælk har, hvad kan jeg så bruge? For er det ikke noget med, at de ikke må få letmælk, før de er et år gamle?

    • Hej Maria.

      Ja det er korrekt, de skal helst først have letmælk når de er mellem 1-2 år. Du skal helst bruge letmælk, vand kan også gå, men du kan risikerer at de ikke stivner lige så nemt og bliver “vandet” i smagen.

      Mvh. Trine

  • Trine siger:

    Hejsa.
    Jeg laver ofte havregrød til min dreng på 7 måneder, og tilsætter til sidst lidt modermælk. Kan jeg lave pandekagerne med den rest havregrød med modermælk til ham?
    Har du nogle erfaringer med at give pandekagerne til babyer som egentlig stadig er på grød/mos stadiet?
    Mvh Trine

  • Jannie knudsen siger:

    Jeg har lavet dem med fuldkornsmel og olie, istedet for almindelig mel og smør. Så passer de selvfølgelig til til små børn, men til de voksne er de super gode.

  • Kristina siger:

    Hele familien elsker de her pandekager… Gider ikke lave de traditionelle amerikanske mere.. Og skal de være lidt luksusagtige så tilsæt lidt vanilje ?

  • Anne siger:

    Det er super gode. Har lige lavet dem med reven pærer og de smager fantastisk. Min datter guffer dem i sig 🙂

  • Kjestine Tatarata siger:

    Nu siger min laege at boern under 1 aar ikke maa faa maelkeprodukter, men jeg kan se rigtig mange af dine (laekre) opskrifter har maelk, ost, osv. Er det fordi det er ok naar det er varmet???

  • Camilla siger:

    Min søn må kun drikke skummetmælk – nogle af jer der har lavet dem på dét og vil de så stadig blive så tykke ?

  • Henriette siger:

    Super god opskrift ?
    Jeg har prøvet med blåbær, det virker super godt.
    Nogen der har prøvet at komme lidt kokosmel i?

  • Meriem siger:

    Man kan brug 100 havregryn og 50 hved mel til endnu end sunder måde 🙂

  • Nanna siger:

    De er super lækre – tak for opskriften.

    Er der noget til hinder for at erstatte sødmælk med mandelmælk? Må de små ikke gerne få det?

  • Charlotte siger:

    Hej.

    Ved du om de kan laves i ovnen?

  • Kalai Mariathas siger:

    Det skal jeg prøve imorgen. Håber min datter synes om det. Et spørgsmål
    Hun spise pandekage, når det står mælk i opskrift? Hun er 6,5 mdr.
    Tak for fede opskrifter.

  • Mie Graversen siger:

    De smager super godt. Mine krummer dog en del. Gør jeg noget forkert?

  • Laura siger:

    Hej, min søn er 7 1/2 måned og får modermælkserstatning i sin mad, da min sp siger han skal have det til han bliver 1 år og kan se opskriften er med sødmælk, kan jeg derfor godt bruge modermælkserstatning? Mv. Laura

  • Eva siger:

    Tip: Lav dem i vaffeljern, så branker de ikke så let, og så kan man bruge de små hjerter som portioner 🙂

  • Bente siger:

    Under ingredienser står der vand og i opskriften skal ægget piskes sammen med mælk… Går ud fra det er mælk, der skal bruges?

  • Birte siger:

    Forstår ikke helt alle de spørgsmål omkring mælk. Der er jo slet ikke mælk i opskriften,

  • Tina siger:

    Må de små gerne få æg?

  • Helene Thomsen siger:

    Kan man bruge fløde istedet for mælken? Jeg har nemlig en præmatur knægt, som gerne må få en masse kalorier. Men en super god opskrift og knægten er helt vild med dem 🙂

  • Tanja siger:

    Hej, i opskriften står der vand men i How to står der mælk…. hvad skal der bruges???

  • Sandra siger:

    hej første gang jeg prøver og lave dem til min datter
    men sys ikke jeg kan se hvor meget mælk der ska’ i ?

  • Mette siger:

    Jeg stødte på denne opskrift indtastet af 2014, da min store datter var lidt over 6 måneder. Nu, knap 4,5 år senere er de stadig lige så stort et hit, både ved hende, lillesøster, mor og far ?

  • Maja siger:

    Hej Trine

    Kan man godt forberede dejen dagen før om aftenen og stille den i køleskabet så den bare er klar når vi står op? 🙂

  • Magda Jenny Buschardt siger:

    Hvor meget mælk? Det står der ikke..
    🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.