• 500 g. fuldkornspasta
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. rapsolie, koldpresset
  • 3 spsk. citronsaft
  • ½ finhakket rødløg
  • 250 g. cherrytomat
  • 150 g. salat, rucula eller frisk spinat
  • Valgfri mængde parmaskinke eller anden valgfri skinke

Pastaen koges efter anvisning på pakken, sammen med de 2 fed hvidløg. Pastaen hældes i en si når den er færdig, men gem en ½ dl. af pastavandet.

Rapsolie + citronsaft blandes sammen, tilsæt lidt salt og peber. Tilsæt det finhakkede rødløg og den ½ dl. kogte pastavand. Mos de 4 fed hvidløg og tilsæt også dem dressingen. Halvér tomaterne. Kom pastaen i dressingen og tilsæt tomaterne. Rør det hele godt sammen. Blandingen hældes i et fad eller en skål. Snit rucolaen fint, ligesom en krydderurt og fordel den over pastaen. Skær parmaskinken i strimler og læg den ovenpå rucolaen.

Den holder sig ca. 2 døgn i køleskabet