• 1 spsk. smør
  • 1 lille løg, hakket
  • *1 -3 mellemstore kartofler, i tern
  • 7 dl. hønsefond
  • 1 broccoli, hakket groft
  • 1 knivspids friskkværnet sort peber
  • 1 knivspids muskatnød

* For en standard suppe-konsistens, skal du bruge bare én kartoffel. Men for at skabe en tykkere suppe (tættere på en puré), så brug alle tre!

Smelt smørret i en stor gryde og sauter det hakkede løg indtil det er mørt. Tilsæt hønsefonden og kartoffeltern og lad det koge i fem minutter. Herefter hældes broccoli i. Kog hele blandingen, indtil både kartoffel og broccoli er møre. Hæld blandingen i en blender, evt. lidt efter lidt, og blend indtil glat. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt peber og muskatnød. Varm suppen forsigtigt – men lad det ikke koge … afkøl derefter til den ønskede temperatur.

Fryseegnet: Ja