• Kødboller:
  • 1/2 kg hakket svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl mel
  • 1 spsk. revet løg
  • 2 dl. kødbollevand
  • Salt og peber
  • Karrysovs:
  • 1 lille finthakket løg
  • 3 spsk. smør
  • 1 lille revet æble
  • 1/2 spsk. karry
  • 3 spsk. mel
  • 6 dl kødbollevand
  • Modermælkserstatningspulver svarende til 2 dl. vand

Rør det hakkede kød med æg, mel, løg, og rør væden i lidt ad gangen. Krydr farsen med salt og peber (ikke for meget salt). Lad farsen hvile et kvarter i køleskabet. Bring en gryde med letsaltet vand i kog.

Form kødboller til passende størrelse og kom dem i det kogende vand. Lad dem koge ved svag varme 8-10 min., eller til bollerne er faste, tag dem op med en hulske, og lad dem køle af i en sigte.

Damp det hakkede løg klart i smørret, og kom det revne æble i, det må ikke få farve. Rør karry i, og lad det kort svitse. Rør melet i, og spæd med væden fra kødbollerne. Kog igennem i få minutter. Smag sovsen til med salt og peber. Når sovsen er kølet en smule ned, tilsætte MME og kødbollerne kommes i. Servéres med løse ris til.