De fleste af os tager det som en naturlig selvfølge at vi én gang om året fejrer vores fødselsdag, en dag som typisk står i familiens tegn med hygge, besøg, god mad og en god stemning.

Men der findes, også i Danmark, en række udfordrede familier som rent faktisk ikke har økonomisk råderum til at fejre deres børns fødselsdag. Heldigvis findes der i Danmark mange gode støtte og hjælpeorganisationer og derfor er der også en løsning på dette problem, og i dette tilfælde har den frivillige organisation fået det meget sigende navn Fødselsdagshjælpen.

Fødselsdagshjælpen tilbyder, sammen med Matilde, det der kaldes en Fødselsdagspakke. Det er en pakke bestående af bl.a. Matilde kakaomælk og andet godt som hører sig til ved en rigtig børnefødselsdag. Pakken tilbydes til disse udfordrede familier, i tæt samarbejde med kommuneres familie og socialrådgivere.

I forbindelse med dette projekt er en række danske kunstnere gået sammen om at lave en fødselsdagssang og denne skal være med til at støtte det førnævnte projekt så alle børn kan få den fødselsdag de fortjener.


Du kan læse mere om projektet på Matilde.dk eller på Foedselsdagshjaelpen.dk