• 1½ dl. lunken vand
  • 50 g. gær
  • 6 dl. lunken mælk
  • 100 g. knækket boghvede
  • 300 g. grahamsmel
  • 800 g. hvedemel
  • 2 spsk. rapsolie
  • lidt salt

Gæren udrøres i vandet og mælken tilsættes. Rapsolie og salt tilsættes. Melet og knækket boghvede røres i lidt efter lidt. (Bliver bedst ved brug af røremaskine, men ikke et must 🙂

Lad dejen hæve ca. 45 minutter, hvorefter den slås ned og formes til 24 boller. Hvis du er kreativ kan man flette eller evt. sno dejen (se billede), det er kun fantasien der sætter grænser. Når dejen er formet og lagt på bageplade, efterhæves de ca. 30 min.  Pensel herefter forsigtigt med sammenpisket æg eller lidt mælk, og drys evt. med lidt sesamfrø.

Bages ca. 10 minutter midt i en 225 grader varm ovn, eller til de er gyldne og hule at banke på.

Fryseegnet: Ja