De fleste, der får børn, tænker pludselig meget mere på ernæring end tidligere. Og heldigvis for det. Der findes naturligvis mange måder at tackle det på – og én af dem er at lave maden selv. Der skal lidt planlægning til, men når man først har vænnet sig til det, er det faktisk ret enkelt.

Men herudover er det vigtigt at tænke opbevaring af mad. Med det rigtige køkkenudstyr kan du trygt sætte maden på køl eller fryse det ned. Når du vælger den boks, som du vil bruge til madopbevaring, er det et must, at den er godkendt til fødevarebrug. De skal også helst være lufttætte, så bakterier udefra ikke slipper ind til din babys mad. Selvom vores småfolk ofte er ret hårdføre, er der bestemt ingen grund til at udsætte dem for risikoen for noget af det, der kan følge med en madforgiftning.

baby

I øvrigt er det ret overvældende at tænke på, hvor meget ens barn vokser. Ved normal vækst fordobler babyen allerede sin fødselsvægt ved 4-5 måneders alderen og tredobler den, når den fylder 1 år. Men det er ikke bare maden, som spiller ind. Du kan læse mere om, hvad der har indflydelse på din babys udvikling og vækst. Som du ser, er der en del, vi ikke selv kan ændre på.

guleroedder

 

Men hvad vi selv kan gøre – udover naturligvis det rette køkkenudstyr til madopbevaring – er at indkøbe de bedste, økologiske råvarer. Så sikrer du dig noget godt til madlavningen leveret lige til døren, for du har jo selv rigeligt at slæbe på i forvejen med baby, skiftetaske, bæresele eller slynge osv. Der er flere forskellige muligheder at vælge imellem, og du får tips og inspirerende opskrifter fra nogle af de bedste kokke i Danmark. Tag i starten de milde grøntsager fra til din lille, kog dem møre – men heller ikke mere – og mos dem. Så har du den fineste, hjemmelavede babymos med masser af god næring. Lav gerne en ekstra portion eller to, afkøl hurtigt, fyld i boksen og gem i køleskabet eller i fryseren. Det giver god mening og en god økonomi. Velbekomme.