Butternut squash mos

Portioner: 4-5

Tid: 1½ time

Ingredienser:
  • 1 butternutsquas
  • 1-2 tsk. smør
  • Evt. sødmælk, modermælk eller drikkeklar modermælkserstatning

Tænd ovnen på 180 grader. Skær butternut squashen over på lags og skrab alle kernerne ud. Læg dem med kødet opad på en bagplade og stik med en kniv rundt i kødet. Bag dem i 1 time. Lad dem herefter køle af, så skallen er til at håndterer. Skrab nu det bløde kød ned i en skål og mos med en gaffel eller brug en stavblender, for at få mosen helt fin. Rør herefter smør og mælk i, til det har den ønskede konsistens – ca.½ dl.

Fryseegnet: Ja

14 kommentarer
  • jasmin siger:

    kan man fryser eller kan koges i gryd

    • Trine Juul siger:

      Hej Jasmin.

      Du kan sagtens fryse mosen, dog ikke mere end 2 mdr. så mister den smag. Man kan godt koge butternut squashen, men så får mosen ikke den bagte og søde smag, endvidere kan du også risikere den smider nogen af vitaminerne. Overvej evt. at dampe den i små terne uden skræl i et dampindsats.

      God weekend.
      Mvh. Trine

  • Anja siger:

    Hej!

    Kan det være en god ide, at blande den med kartoffelmos, så den mætter mere – eller?

    På forhånd tak!
    Anja

  • Rikke siger:

    Hvad krydderi ville du bruge?

    • Hej Rikke.

      Tak for din henvendelse.

      Jeg ville ikke bruge noget krydderi, da squashen smager dejligt sødt i sig selv 🙂 Men i så fald, så kunne du bruge en smule oregano, men kun lige til at få smagen frem.

      Mvh. Trine

  • Rikke siger:

    Ok, tak fik hørt man kunne bruge muskat, kanel og nelliker?

    • Hej Rikke.

      Jeg har aldrig prøvet at bruge de krydderier til butternutsquash, men det lyder ikke dårligt og det er også nogle dejligt milde krydderier 🙂

      Mvh. Trine

  • Lonni Lykke siger:

    Hej,

    Kan det spises koldt?

  • Cecilie siger:

    Hvorfor må de først få det når de er 6 mdr?

  • Maria siger:

    Hvor mange grader?

  • Daniella baun siger:

    Hej ?
    Hvis man fryser mosen skal man så først tilsætte erstatning når man varmer det op efter det har været fryset eller fryser du det hele?

  • Skriv et svar til Rikke Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *